Veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op de meest voorkomende gestelde vragen. Wij helpen u graag met meer informatie over onze producten en diensten. Staat uw antwoord er niet tussen? Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Het team van Evac Chair Nederland staat graag voor u klaar.

Zijn er speciale aanpassingen aan de trap noodzakelijk?

Evac+Chair is alles wat u nodig heeft. Het is gebaseerd op zwaartekracht en frictie, niets anders. U hoeft niets te installeren. Evac+Chair is altijd klaar voor directe bescherming in uw werkomgeving.

Kan de persoon in de Evac+Chair eruit vallen?

Nee. Hij of zij zit in een diepe vouwzitting die het lichaam veilig omsluit. Hij/zij wordt vastgegespt en zit slechts enkele centimeters boven de treden van de trap. De Evac+Chair neemt het gewicht van de evacué over en niet de armen van de bediener.

Gaat de Evac+Chair ook trappen omhoog?

Nee. Om de Evac+Chair eenvoudig, licht en gemakkelijk in gebruik te houden, hebben we de Evac+Chair ontworpen voor de meest voorkomende calamiteitensituatie, namelijk trappen omlaag via de noodtrappenhuizen en makkelijk rijdend door gangen en op het bordes.

Hoe lang duurt het om de Evac+Chair te leren bedienen?

Door de aanwijzingen te volgen die met de stoel geleverd worden(en die ook op de zitting vermeld staan), moet een gemiddeld persoon iemand van ongeveer hetzelfde gewicht na een korte trainingssessie met de Evac+Chair naar beneden kunnen vervoeren.

Hoeveel mensen zijn er nodig om de Evac+Chair te bedienen?

Er is slechts 1 bediener nodig om de Evac+Chair met evacué erin naar beneden te begeleiden. De Evac+Chair doet 90% van het werk zelf.

Hoe sterk moet een “buddy” zijn om de Evac+Chair te bedienen?

Wij adviseren om in het begin te oefenen met iemand van ongeveer hetzelfde gewicht.
Als men eenmaal gevoel krijgt voor de bediening en afhankelijk van de eigen sterkte en handigheid, kunnen ook zwaardere personen vervoerd worden.

Wordt de Evac+Chair aanbevolen voor de gehandicapte thuis?

Nee, wij kunnen de Evac+Chair voor deze situatie niet aanbevelen, met uitzondering van trappen in hoge appartementencomplexen. Dit vanwege de vele verschillende trapsituaties bij mensen thuis. Evac+Chair biedt alleen een uitkomst voor het vervoer via de trappen omlaag, absoluut noodzakelijk bij evacuatie binnen een gebouw, maar niet praktisch voor de individuele gehandicapte die dagelijkse hulp nodig heeft trap op en af.

Veel gestelde vragen

Meer informatie nodig? Neem vrijblijvend contact op.

Voor meer informatie over onze diensten en producten kunt u direct contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier. Wanneer u het contactformulier volledig invult, nemen wij vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.